Z-E-B-R-A

Nu har det nya flugtäcket kommit, riktigt snyggt om jag får säga de själv.

WE träning

Igår kväll så provade jag och Pucken något nytt. WE (Working Equitation) som det heter var en jätte bra träning, Pucken blev ganska stressad och tittig på alla dom ny sakerna vi skulle göra men i slutet så blev det bättre.
 
När man ska tävla WE så ingår tre olika moment: Dressyrtest, Tekniktest och ett speedtest. Det är viktigt att hästen är lyhörd och har ett bra temprament. 
Sporten utvecklar och förbättrar ryttarens balans, sits, hjälper, koordination, planering av bra ridvägar och anpassning av tempo. Hästarna får en allsidig utbildning i allt från dressyr till lydnads-, förtroende- och miljöträning. 
Det gäller att få en häst att känna sig trygg med att gå över en bro, rygga i en trång passage, gå nära en grind osv.. finns också med något hinder i banan. 

"Äntligen hemma"

Idag har vi flyttat mitt lilla Pucko till andra sidan älven, nu står han i en jätte stor beteshage med ett hoppsto. När vi släppte dom så börja dom direkt att galoppera runt i hagen och man såg att Pucken verkligen var lycklig och dom trivdes jätte bra ihop. :)
 
Hon vi står hos nu heter Kamilla och före jag köpte Pucken så hade jag en ponny på foder i ett år och de var Kamillas ponny.
Så när vi kom dit idag så var första tanken "äntligen hemma igen", jag skulle göra allt för att få stå där med Pucken alltid. Känns som hemma, jag kan alla ridvägar och det känns jätte bra att vi står där nu, vill inte lämna stället igen. 

Glada!


Isidor

 
Idag har jag ridit ridskolans nya d-ponny, Isidor är 143cm i mankhöjd och han är en renrasig New forest. 
Väldigt trevlig ponny, ganska stark och lite tyngre än dom andra ridskole ponnyerna men super härlig att rida, skulle inte säga nej att rida han någon mer gång. Fin ponny! :)

Mycket bra fredag!

Började med att jag hade tre prov på skolan som jag klarade, sen när jag kom hem så sa mamma att hon har fått bra nyheter om Pucken - Han är bättre och jag får rida han om två dagar!!!! Sen for jag och gjorde min "uppkörning" på moppe och det gick super bra, så nu är de också fixat.
+ så slutade kvällen inte så dåligt heller, var med en fin och hade det bara bra! :)
 
Den här helgen börja bra!

RSS 2.0