Får inte rida min ponny på ungefär två månader..

+ Bort med hans gamla sadlar och köpa två nya. Krya nu världens bästa ponny! :( ♥

Resultat - Div 3 Dressyr, omg 1

Vi har ett Div 3 lag med KRF och första tävlingen var i Boden igår. Jag och Moa red LC och Kajsa red LB. 

 

Den här iden, att starta med ett lag kom 1-2 veckor innan första tävlingen så vi fick snabbt fundera på vilka som kunde vara med och det var hit och dit men till slut så blev det vi tre. Vi hade inte så mycket tid att träna men gick super bra ändå. Vi anmälde oss när det redan var fullt men dom tyckte det var bra med ett till lag i tävlingen så vi fick ändå vara med men inte individuell tävling utan bara lag.

 

För mig och Pucken gick det jätte bra, jag var den första som startade av alla eftersom vi var efteranmälda och D ponnyerna skulle börja. Fick inte så lång tid att rida fram men som tur var kändes han jätte fin och klar för start bara efter den korta stunden. Kändes nervöst att vara den första men ändå skönt att göra bort det och inte vara så nervös medan alla andra rider.

 

Efter jag hade ridit så stannade domaren mig och sa att jag hade en jätte fin ponny och hon frågade massor med frågor. Hon tyckte att vi skulle fara ut och tävla så mycket som möjligt. "var rädd om din ponny!" 

Fick 186 poäng & 68,89%. Var så stolt över mitt lilla Pucko när jag hörde vad domaren sa så bara det var en vinst. Om jag hade tävlat individuellt så hade jag vunnit min klass men tyvärr så var vi lite sega på att anmäla oss. Men bara att veta att jag hade vunnit är lika bra, skillnaden är bara en Rosett typ. LIKA GLAD FÖR DE! :)


Super TAGGAD

 
Jag, Kajsa och Moa ska nu tävla lag. Våran första tävling är nu på söndag i Boden, LC och LB. 

kort uppdatering om helgen som varit

Fredag: Dressyrträning för Maria Hjort - Gick super bra, har varit lite till och från på sista tiden när jag har ridit men när jag red för Maria fick jag verkligen tillbaka humöret. Pucken gick super fint och kändes mer än bra efter passet. Bland annat tränade vi skänkelvikningar, mycket ut och in på stor och liten volt. 

 

Lördag: Dressyrtävling (klubbis) - Det började ganska segt eftersom jag red i sista klassen så det var en evig väntan. När jag väl skulle börja rida fram så gick det bra, i slutet var han super fin i formen osv.. men då såg jag att Anna börja rita i luften hur hon skulle rida och prata för sig själv och då stod jag där och lyssnade, hon börja prata om halv cirkel hit och halv cirkel dit och jag bah..

 

- VAA? vilket program ska du rida?

* Samma som dig, LB:0.

- Men.. vi ska ju rida LB:1..?

* Hahaha, nää! har du tränat på det programmet du red i Haparanda?

 

KÄNSLAN, när man har tränat in fel dressyrprogram 2 minuter innan man ska in och rida de!! Så jag hoppade av och bad Anna hålla Pucken medan jag sprang till ridhuset och frågade om jag kunde få se det program vi skulle rida och så bra som jag är så hade jag tränat på fel program så jag typ "Grattis Anna" för jag kan inte rida det här. Då kommer Ann (domaren) och säger "klart du ska! du får 4 minuter att lära dig programmet och du kommer fixa det" efter jag kollat igenom programmet ett antal gånger så hoppar jag upp på Pucken och rider upp det med hopp om att komma ihåg det. Slutade med en vinst på 64,1% och super duktig ponny och mindre duktig ryttare kändes det som, men under omständigheterna så gick det super super bra.  

 

Söndag: Dressyrträning för Maria Hjort - Vi fortsatte med samma övningar som i fredags och gick jätte bra, jag var inte i så bra form så jag var inte fullt lika nöjd som passet innan men i slutet gick han så himla fint så jag var ändå oroligt glad! "Nu höjer vi ribban" och en bra förklaring till vad vi skulle göra nästa gång fick jag höra. 

 

Inte alls nöjd

Så besviken efter träningen för Robban igår. Började redan på framridningen.. Pucken börja rusa, bocka och hålla på som han inte brukar, han hade mycket energi mitt i allt. Han laddade på som tusan på varje hinder, tog tag i han men han fortsatte dumma sig ändå så jag lät han rulla på i ett bra tempo och då blev det bättre tills.. han fick för sig att bråka så han gasade som satan och jag fick ta tag i han men han lyssnade inte.
Han kom på hindret i ett jätte bra läge, typ perfekt men ändå så tog de stopp. Robban sa att de var han som dumade sig och  jag gjorde helt rätt, de kändes helt rätt hela vägen fram men ändå så blev de som det blev. Min arm blev jätte varm och jag fick några skrapsår, röven är blå och nu dagen efter är det värre.. stel som jag vet inte vad.
Jag hoppade iallfall upp och fortsatte men jag blev jätte osäker och kände mig stel som en pinne så resten av träningen gick skit dåligt.
 
I morgon är det dressyrträning för världens bästa Maria Hjort, längtar! 

Finaste ♥

Bilderna är från förra veckan - Min lilla sportponny 
Tänk vad tiden går fort, idag har jag ägt Pucken i 6 månader och 2 veckor. ♥
 

I dag tränade jag dressyrprogram eftersom det är en klubbtävling nu på lördag, ska rida LB och kanske LA. Gick i allafall skit bra när vi tränade så kanske blir båda. I söndags kväll när ingen var i stallet så passad vi på att hoppa lite, vi tog höjd rekord.. 120 och det kändes härligt. Dom senaste dagarna har det varit jätte bra väder och varmt så vi har utnyttjat paddocken en hel del. I morgon är det hoppträning, men en nya outfit.


RSS 2.0