Första prao dagen

Började 07.00 men var där lite senare. Som man alltid gör på morgonen är ju fodra, täcka alla hästar, ta ut dom, mocka osv... de börja vi med. Sen tog jag in Tatar och gjorde han i ordning till Helena, jag skrittade fram han till Helena hade ridit klart Winston och sen bytte vi så jag skrittade av Winston och hon red Tatar. 
 
Jag och Anna gjorde massor av grejer under dagen men det orkar jag inte skriva allt. När vi hade slutat så skrittade jag och Anna ut på Pucken och Agnes och efter de så tömkörde vi Annas andra ponny Benji och i slutet släppte vi han i ridhuset så han skulle få springa av sig.
 
Jag for hem och vilade i en timma och sen for jag tillbaka till stallet för då stod Hoppning/markarbete på schemat. Jag gjorde i ordning Gazze och red för Helena. Gick super bra under hela lektionen, han var pigg och taggad men ändå så himla lydig. Han tog stora och fina språng :)
 
Pucken har nu varit halt i typ 3 dagar. Det är andra natten han har en lindning med bomull som är doppad i jodopax + en fleecelinda över de. Det ser mycket bättre ut och han är inte svullen bara lite varm. Ska longera han i morgon och se hur han är och hoppas på det bästa.
 

Han är halt

Igår när jag red fram före jag skulle rida för Maria (dag 2) så när jag skrittade var han som vanligt men när jag börja trava så var de inte bra, han var halt. De var bara att gå in i stallet och kolla höger framben och det var svullet och varmt, de var på samma ben som såret han fick i förrgår när han höll på backa. Just nu är det inte lika varmt men han är ännu halt. Maria bad mig att skritta han några dagar för att hålla igång och rengöra såret några gånger per dag. 
 
Eftersom jag inte kunde rida Pucken för Maria så fick jag rida Annas ponny Agnes, bättre de eftersom jag ändå var tvungen att betala, så kunde jag ju lika rida en annan. Agens är en ponny jag förut red i bland innan Anna köpte henne men det var ett bra tag sen, det kändes som en ponny jag aldrig ridit förut hon har blivit mycket finare och bättre nu när Anna köpte henne. Både jag och Agens blev trötta efter ridpasset, det är inte ens nära likt att rida min egna utan Agens måste man rida mycket mycket mer och ja.. de är helt annorlunda. 
 
Duktig tjej! 

Dressyrträning för Maria Hjort - DAG 1

Han var pigg och taggad som han har varit dom senaste dagarna. Det fanns mycket fina stunder då han gick som en guldponny och stunder då han inte alls ville vara med längre... jag fick driva driva driva hela tiden och vara hård mot han så han skulle sluta upp med sitt bråkande. Tog ett bra tag innan han "gav upp" eller de gjorde han inte men han orkade nog inte mer FÖR IDAG kändes det som. I morgon ska jag rida för Maria också och då ska han inte hålla på som han gjorde, idag var de överdrivet mycket. De handlade om sekunder... några underbara steg och sen skulle han tjura ett tag, sen några underbara steg och sen tjura osv.. hela tiden. Både jag och han var trötta efter passet, han var helt svettig och han fick till och med ett stort sår vid hovskägget på frambenet och på bakbenet fick han ett litet sår... de är när han ska hålla på backa och säga emot, man blir ganska så less när han ska hålla på sådär.
Men nu taggar vi inför i morgon och hoppas på bättre! 
 
De enda jag ville var att han skulle gå FRAM FRAM FRAM men han ville bara backa, backa och backa... snacka om tjurig ponny!

1.20 INGA problem!

I kväll har vi löshoppat, vi slutade på 1.20 och de tog har utan problem, såg jätte lätt ut!!
+ Nu ser han mycket fin ut eftersom Maria har tagit bort den långa manen. Jag har inte orkat ta tag i det men nu till helgen är det två dagars dressyrträning för Maria och sist hon var här så sa hon att jag måste ha fixat manen till nästa gång så nu ska vi se vad hon säger. :)

Helgens hoppträning för Robban

I Lördags var det hoppträning för Robban och jag är mycket nöjd. I slutet så blev Pucken trött och börja tjura.. han blev ändå mer taggad samtidigt som han tyckte han var klar. Annars så flöt allt på, Duktigt ponny! ♥

Hoppning på hästen & dressyr på ponnyn

 
Torsdag 14/2 - Dressyr - Pucken och hoppning - Gazbar.
 
Idag var det första gången jag hoppade Gazze, han har inte hoppat på länge men han älskar de verkligen. Han var jätte glad att han fick hoppa idag, han sparkade lite åt alla håll och var super taggad.. så roligt! :)
 
Pucken blir bara finare och finare för varje dag, världens bästa ponny! så nu i dressyren blir det bara LB & LA för oss! På lördag är det hoppträning för mig och Pucken, TAGGA TAGGA! 

Resultat --- Tävlings debuten i dressyr LB:1

Super nöjd över dagens ritt, jag red LB:1 och fick 199 poäng & 68,62%. DUKTIG PONNY ♥

Gazbar & Twisted Gringo

Ridit både Stor & liten/ Svart & vit idag. Jag red ut på Pucken, han var då pigg och busig hela vägen.. han vill inte skritta bara gasa på.. så jag fick trava och galoppera hela vägen. Om jag ville till att skritta så gick han bara ner i diket och tillslut blev jag så less så han fick sin vilja igenom så vi gasade på istället ;)
 
Gazbar, Han är en storhäst (172cm), 13år och tävlat en heldel.. dressyr har han gått LA och hoppning 130cm. Hon som äger han behöver just nu hjälp med att motionera honom eftersom hon inte själv kan göra de. Jag red han för första gången i dag och han är en super fin häst. Ser fram emot att börja rida han! :)

3 Februari 2013

I går var jag i stallet 11 timmar i sträck, tiden gick jätte snabbt och vi brudar hade bara kul. Idag fick jag lite sovmorgon men ändå inte länge eftersom jag skulle rida för Helena. Jag red upp LB:1 för henne eftersom det är 6 dagar kvar till våran första dressyrtävling tillsammans, Nervös!. Jag har ridit upp programmet för henne 3 gånger och varje gång har det gått super bra och idag fick jag en kommentar av henne som gjorde mig mer än glad "Den där visningen hade gett en topplacering", det känns så bra just nu.. allt bara flyter på :)
Efter jag hade ridit dressyr så var det dags för hoppträning, jag och madde hoppade för Jens och även där gick det super bra. Är verkligen nöjd efter dagens ridpass! :)

Dressyrträning för Eva Holmgren

Gick jätte bra på dagens dressyrträning. Jag har ridit för Eva för snart 2 år sedan med min förra ponny Ella som jag hade på foder. Så jag minns inte så bra hur Eva var eftersom det var ett tag sen, men nu kommer jag ihåg och jag gillar henne, gillar tränare som berömmer på "rätt sätt" och de gör hon verkligen!
 
Jag saknar att rida för Maria Hjort - klart den bästa dressyrtränare jag ridit för, ser fram emot att rida för henne om några veckor! :) 

RSS 2.0